Elegancka zastawa stołowa będzie zawsze pięknie prezentować się na stole, zarówno podczas wielkich przyjęć, jak i kameralnych spotkań
w gronie najbliższych. Czasami jednak warto zrezygnować z tradycyjnych talerzy i półmisków, aby nawet najzwyklejsze dania nabrały charakteru i prezentowały się nieszablonowo.
Zamiast małego talerzyka do podawania chleba, dla każdego z gości możemy przygotować niewielki koszyk, w którym umieścimy pieczywo nakryte bawełnianą serwetką, aby nie wysychało.
Drewniane deski służą nie tylko do przygotowywania potraw. Pozwólmy im od czasu do czasu wyjść z kuchni i zaprezentować na stole podczas przyjęć. Dania zaserwowane bezpośrednio na desce wyglądają oryginalnie i apetycznie. W ten sposób możemy podać przekąski
i przystawki, dania główne oraz desery.
Do serwowania sałatek i dipów warto wykorzystać szklane kieliszki na nóżce lub pucharki, które najczęściej służą do podawania deserów. Nawet najprostsza sałatka będzie niebanalnie prezentować się w szklanym, przezroczystym naczyniu. Kieliszek do martini, ze względu na płytką i szeroką czaszę, idealnie sprawdzi się w tej roli.
Naturalny kamień jest doskonałą alternatywą dla talerzy i półmisków. Nie pochłania smaków i zapachów, charakteryzuje się wysoką odpornością na wysokie temperatury oraz łatwo się go czyści. Na zimnych kamieniu przekąski dłużej utrzymują świeżość, natomiast podgrzany (np. w piekarniku) nie pozwala potrawom szybko wystygnąć.
Jeśli chcemy zaserwować swoim gościom drinki i koktajle w niebanalny sposób skorzystajmy ze zwykłych szklanych słoików. Takie rozwiązanie powinno szczególnie przypaść do gustu miłośnikom przyjęć na świeżym powietrzu. Wieczko słoika skutecznie osłoni napoje przed osami i muszkami.
Zadbajmy o to, aby podawane przez nas dania zawsze prezentowały się świeżo i atrakcyjnie. Odpowiednio dobrany sposób serwowania podkreśli charakter jedzenia i odpowiednio je wyeksponuje.
Serwetka 12 zł/ Deska akacjowa 83 zł/ Deska akacjowa 68 zł/ Deska dębowa 105 zł/ Kieliszki La Rochere 6 szt. 120 zł